Kitesurfing på Tahiti og Bora Bora

Vi har vært på Tahiti og Bora Bora de siste 3 ukene, og mens vi har vært der har vi gjort mye morsomt, blant annet Kiting.

Vi fikk besøk av 2 gode venner fra Norge, Lise og Sverre, på Tahiti som er veldig gode Kitere! Vi ble motivert og oppmuntret av dem til å forsøke å kite, etter å ha brukt en del tid på å finne det beste stedet og den beste instruktøren, så hadde vi fått lønn for strevet.

Kite-start på Tahiti

Lise og Sverre forklarte oss at en kite er et seil som pleier å være mellom 8 til 16 kvadratmeter, og at det var veldig fine steder å kitsurfe på Tahiti. Så vi fikk lyst til å lære oss og kite! Sverre er en veldig flink kiter, han har kitet i 8 år, Lise er også en flink kiter, men hun har hatt noe problemer med skulderen sin, så hun hadde ikke kitet på 3-4 år, så hun var litt nervøs for å begynne igjen. Men det gikk skikkelig bra!

Mamma gleder seg til å komme igang

Problemene med motoren var verre enn ventet, så 3 dager ble til 10 dager. Da valgte vi 2 hoteller med veldig godt internett. Lise og Sverre gjorde litt undersøkelser og fant et fint sted der hvor det skulle være mange kitere. Vi dro dit dagen etter, og fikk tak i en veldig flink og rolig kiteinstruktør som het Janik.

Den første dagen øvde vi bare på å kontrollere kiten, og å bli dratt av kiten gjennom vannet, det var veldig gøy! Vi fikk det til veldig fort alle sammen. Jeg mener at jeg var best til å bli dratt, mens pappa var den beste til å kontrollere kiten med god margin, mens mamma lekte Superman! Det var litt vanskelig å gi kiten til instruktøren som sto oppi båten. En gang ble han nesten dratt ut av båten siden kiten ble tatt av vinden mens han fikk den, og en annen gangen ble han dratt ut og opp av båten og landet flere meter borte. Pappa startet motoren og fikk plukket ham opp.

Vi så på Sverre en liten stund og var veldig imponert over hvor lett han kontrollerte kiten, og hvor lett det så ut. Lise var veldig fornøyd med at hun ikke hadde noe problemer med skulderen sin som hun hadde fryktet, og det så ut som om hun ikke hadde gjort noe annet enn å kite de sistes årene.

Er de på vei inn i en 50-årskrise?

Vi likte instruktøren vår, så mamma og jeg (pappa kunne ikke være med siden han passet på at mekanikerne ikke ødela noe viktig) bestilte enda en time med han men da det var vår time noen dager senere var det så lite vind at det var umulig å kite. Det var dumt!

Bora Bora

Lise og Sverre dro til Bora Bora som er en turstifisert øy nær Tahiti. Bora Bora er regnet som et av verdens beste kitesteder, det mente de også etter å ha prøvd å kite der. Vi kom noen dager etter dem til Bora Bora etter at vi endelig hadde fått motoren reparert. Vi hadde en fin middag sammen med dem før de dro videre.

Alban er klar som et egg

De anbefalte oss en en fransk kiter som het Alban. Han hadde kitet i 18 år, og var sertifisert til å være instruktør for andre instruktører. Selv om han var veldig profesjonell og hadde holdt på med dette veldig lenge så likte vi vår man på Tahiti bedre, fordi Alban pratet altfor mye og stresset.

Han sa at vi burde prøve oss på wakeboarding en dag eller to mens han hadde noen andre kunder. Han anbefalte oss sin kollega Cecilia. Vi prøvde wakeboarding 2 ganger med henne og det var veldig gøy. Flink dame!

Jeg får instruksjon av Alban

Den ene gangen var det bare familien med unntak av Edele, mens den andre tok Calle mammas plass siden hun var litt syk. Calle og jeg var de som greide det best, jeg kom opp på brette med en gang, mens pappa slet litt mere siden han er vant med vannski, og det er noe helt annet. Mamma ville ikke slå seg så hun ville ikke reise seg, det samme med Aksel. Men alle greide det etter hvert.

Snart på vei!

Noe av det som er spesielt med Bora Bora er at noen steder er det veldig langgrunt, så grunt at vi hadde vannet opp til magen, altså et veldig bra kite sted for begynnere. Den første dagen med Alban var veldig fin, alle greide å komme opp på brettet og stå der noen få sekunder. Mamma var den beste mener jeg siden hun har stått på snowboard noen år. Vi fikk ikke så mye tid hver siden vi bare hadde en kite. Den andre dagen greide alle det mye bedre, og så hadde Alban med 2 kiter, så vi fikk mye mer tid. Jeg greide å kite 20-30 meter på 5-7 sekunder, og det var veldig gøy.
Denne gangen fikk vi det til mye bedre enn forrige gang. Vi kom alle sammen opp på brettet og sto der noen få sekunder. Jeg fikk plutselig dreisen på det, så jeg sto på brettet i ca 7 sekunder og stoppet med et veldig fint mageplask. Uheldigvis var dette helt på slutten, så fikk kanskje stå 5 minutter til før vi måtte stoppe.

Endelig begynte vi å kite på egenhånd

Kitesurfing er noe jeg anbefaler på det sterkeste for alle aldersgrupper. Det var veldig gøy, men litt vanskelig å komme opp på brettet. Det viste seg at hvis man har litt erfaring på hvordan seil og vinden virker så er det veldig mye lettere å lære seg å kite enn hvis man ikke har det. Og hvis man står på snowboard, så hjelper det også.