Gøy på Tonga!

Tonga er en øygruppe på ca 170 øyer, og av de er det bare 36 som er bebodd. Totalt er det ikke mer enn 101.000 innbyggere på Tonga. Siden det bare er 10.000 innbyggere totalt på Vava'u gruppen der vi var - så var det ikke så mye å finne på på hovedøya, men noe var det.
Vi kom til Tonga etter 9 dager på havet, og da var vi veldig fornøyd med å organisere noe morro.

Gjengen på tur. Storesøster tok det med ro hjemme på båten

Undervannshuler

Vi dro med mannskapet på en annen båt som het Jojo Circus til to huler/ undervannsgrotter. Den ene var gigantisk der hvor man kunne svømme rett inn, mens den andre måtte man dykke ned til en åpning og ende opp på den andre siden. Undervannshulen var den kuleste mener jeg, fordi når man var på den andre siden fikk man et voldsomt trykk i ørene, det var om å dykke ned til 6 meter. Det andre var at når vannet gikk opp ble trykke større, og det ble veldig tåkete, så gikk det bort når vannet gikk ned. Det tredje var at den eneste lyskilden kom var fra den andre siden via vannet. Så hvis man sto med ryggen mot åpningen og det var noen i den andre enden av hulen så kunne den person med ryggen mot lyset se de andre men ikke motsatt.

På vei inn i den største hula med RIB'ene

Buggy's på vill ferd

Noe vi også gjorde var å kjøre buggy's i skogen. Det var veldig morsomt fordi jeg kunne få lov til å kjøre!! Faktisk fikk Aksel lov til å kjøre han også, men bare i skogen.

Aksel kjører sø gjørma spruter

Vi startet med å kjøre opp til foten av Tongas høyeste punkt, og så løp vi opp trappen. Det var egentlig ikke høyt i det hele tatt, HYSJ!!
Så kjørte vi ganske lenge i skogen helt til jeg og Calle fikk motorstopp, det var like ved en vaniljeplantasje.

Vi kjørte en liten stund, så fikk jeg kjøre. Det var veldig morsomt, spennende og skremmende, siden jeg kan ikke kjøre, spesielt når baken varierte mellom nesten rett til at man kjørte med det ene hjulet 1 meter høyere enn det andre.
Det var veldig gøy!

Vi ble gira på morro

Clash of (rugby-)clans

Nesten det siste vi gjorde på Tonga var å gå på en rugbykamp.
Vi hadde fått beskjed av mannen som hadde bbuggy'ene at han skulle hente oss og kjøre oss til kampen. Vi møtte opp, og han var ikke der. Så vi begynte å gå ved hjelp av google maps.
Etter at vi gikk 30 minutter feil vei, så var det noen som sa at skolen der hvor kampen skulle være. Når vi kom fram til skolen måtte vi betale for å komme inn, men det rareste var at alle sammen stirret på oss som om vi var fra en annen planet, og så sa en eldre dame at den stor kampen var 2 timer senere, og at vi kom til å bli husket siden (you are the pale ones).

Å brekke nesen, spytte tenner og fortsatt være gode venner, er en del av gamet

Kampen var veldig underholdene og spennende, og vi konkluderte med at spillerne likte gruppeklem veldig godt, for alle sammen hoppet oppå hverandre. Og det var ganske morsomt at alle jentene syntes det var veldig spennende at jeg var der, de fniste, pekte og lo. De lo spesielt når jeg så på dem, og hilste med et smil og et nikk.

Tonga var veldig fint, og morsomt, jeg likte Tonga veldig godt.

Anders