Blogger og hjemmesider

På denne siden finner dere lenker til andre blogger og hjemmesider om seiling og langtur i båt.

Vi har ikke rangert sidene på noen måte. De er lagt inn etterhvert som vi har hatt tid og lyst til å gjøre det.

Maren Magda og Karl Otto Book på Cubaneren

Maren Magda og Karl Otto er to svært erfarne seilere. Mye regatta men også langturer. De seiler Wasa 55'en "Cubaneren" som er modernisert og optimalisert kraftig de siste årene. De har som mål å seile hele veien rundt, og å delta på så mange regattaer som mulig.

Oda og Snuppa

Oda er en tøff jente på 23 år som med båten Snuppa har bestemt seg for å seile til Australia der hun skal studere til filmprodusent. Oda er flink med sosiale medier og tøff som få. Bloggen hennes finner dere på Oda og Snuppa. Hun er på vei sørover og skal etter planen komme til Kanariøyene høsten 2016 og seile over til Vestindia til jul 2016.

Tamaraseiltur

Tamaraseiltur er bloggen til det norske paret Gina Lillemork Nilsen og Lars-Fredrik Moe-Helgesen. Turen startet i 2015 og nå i august 2016 har de forlatt Fransk Polonesia.

S/Y Wilhelm

S/Y Wilhelm er bloggen til det norske paret Ann-Helen Elstad og Halvard Eneberg på båten S/Y Wilhelm, en Baltic 37CR fra 1980. De startet i 2015 og har en ganske åpen plan. I august 2016 er de i Fransk Polonesia.

Ocean Explore

Ocean Explore er bloggen til Gaute og båten hans S/Y Isis II som har planlagt å seile rundt kloden med start fra Marseille nå i oktober 2016.

S/Y Spinnvill

Ingunn Narverud og Snorre Føreland har kommet hjem sommeren 2016 etter en 2 års tur i S/Y Spinnvill. Flott hjemmeside med mange fine bilder. De har vært på en del steder der ikke alle andre har vært og de har brukt godt med tid. De våget også å slippe drømmen om Stillehavet og seile mer i Karibien (men da ikke der alle andre er).

S/Y Mary af Rövarhamn

Öden och äventyr i Hoppetossas kölvatten er undertittelen på denne omfangsrike reisebloggen til Linda og hennes familie. Bloggen ble kåret til Sveriges beste reiseblogg i 2012 og 2013, samt "Årets reiseinspiratør" (blogg for familier). De har fått flere andre utmerkelser også.
I tillegg var de en av fire familier i SVT sin prisbelønte serie "Familjer på äventyr" fra 2015. De var de eneste seilerne.
Linda jobber i dag i Svenska Kryssarklubben, i tillegg til at hun holder flotte foredrag. Absolutt noe jeg anbefaler å få med seg!

Necessity

I Norge er Eva og Jan Fredrik Mack velkjent for alle som følger med på langtur. De har vært på flere langturer, den siste på ikke mindre enn 8 år i sin HR39 "Necessity".
På deres hjemmeside www.sailaway.no finnes det hauger av nyttig info og masse reisestoff.
Jan Fredrik er å regne som en av de store nestorene i det norske langturmiljøet. Han er også drivkraften bak den nye langturportalen, som er et samarbeid mellom Jan Fredrik, NSF og Seilas. Her har Jan Fredrik strukturert opp mye av den lærdommen de har fått gjennom mange år på sjøen. Langturgruppa på Facebook har også fått komme med innspill på mange av de temaene som tas opp i portalen.

Hero

Lotika og Stein Olav har sammen med sine to barn vært på langtur i sin Hero 114, en videreutvikling av Seilas ideelle langturseiler (Hero 107) fra tidlig 80-tall. De er tilbake igjen etter tre år på havet.
Bloggen har masse flotte bilder!

S/Y Rozinante

Dette er den spennende bloggen til Ståle Jordan og hans seilas bl.a. rundt Antarktis som endte med forlis og tap av båt.

Regina Laska

En flott blogg fra en som er litt mer enn normalt interessert i Hallberg-Rassy båter. Har hatt flere selv, har satt en HR48 tilbake i topp skikk og jobber med å bistå andre i lignende prosesser.
De chartrer også ut båten og de holder RYA-kurs.

SXK sine bloggere

SXK, bedre kjent som "Svenska kryssarklubben", har et innholdsrikt nettsted. De har en del bloggere som skriver på sidene deres. Dere finner dem her.

Morgans Cloud

Morgans Cloud eller Attainable Adventure Cruising som nettstedet også kalles, er en bauta av et nettsted for dem som tar langturseiling på alvor. Skal man kunne lese alt må man være medlem og det koster ca. 20$/år. I mine øyne er det verdt pengene.
John og Phyllis har masse erfaring og lever av dette nettstedet. Rundt seg har de mange kompetente seilere som bidrar på mange ulike områder. Alt i alt et nettsted du ikke kommer utenom!

Avventura

Dette er bloggen til Stefania Righetti Nilsen som startet Langturseilere-gruppa på Facebook. Stefania er seilende journalist for Seilas/Seilmagasinet og har selv vært på langtur.

Blur

Blur er bloggen og båten til en Sveriges mest profilerte seilere og ikke minst blogger, Peter Gustafsson. Han lever av bloggen og har lagt vekt på regatta, optimalisering og masse kule bilder.
Peter er svært dyktig og bloggen er bra. Blur-teamet er med å seile i en rekke regattaer, bla. Færderen.