Galapagos på land

Galapagos er et veldig berømt sted, for Galapagos er en av de få stedene i verden der hvor dyrene ikke er redde for mennesker, både på land og i vann. Og at de som bestemmer på Galapagos-øyene har vært veldig flinke til å beholde naturen sånn som den var for mange 100 år siden, så godt som mulig.

Verdens nordligste pingvin

Dyr over alt

Når man er på Galapagos ser man alltid dyr, man ser sjøløver som sover og driter overalt, man ser havøgler som ligger på biler og i gatene for å få varmen tilbake etter en lang svømmetur, man ser store fugler som f.eks pelikaner, albatrosser, suler verdens nordligste og nest minste pingviner osv, som ser etter noe å spise. Jeg kunne fortelle deg om hva man ser i flere timer, men da har du sovnet før jeg var ferdig.

Ikke så vakker, men veldig fascinerende

Det trege liv.....

Det dyret som de fleste ville linke til Galapagos er de enorme landskilpaddene. Skilpaddene kan bli 250-300 kg og bli over 200 år gamle. Grunnen til at Skilpaddene blir så gamle er at alt går så langsomt. F.eks når skilpadden spiser en plante, så tar det 3 uker før den kommer ut igjen gjennom den andre enden, mens når vi spiser mat, tar det bare en dag før maten kommer ut igjen.

Man tar godt vare på skilpaddene. En god del blir holdt for avvek slik at de ikke utryddes

Flyvende klovner

Sulene er en fugl som er berømt når du kommer til Galapagos. De er fine, søte og veldig veldig dumme. På engelsk så heter de boobies. Boobies betyr klovn på spansk, og det er akkurat det de er, dumme som brød. Det finnes 4 forskjellige suler på Galapagos, blåfot sulen, er den mest berømte, så rødfot sulen, har røde føtter og et blått nebb og så har du Galapagos maskesulen og den vanlige maskesulen. I Norge har vi vanlige suler.

Blåfotsulen er ikke så redd. Den perser pga. varmen ikke stress
Grunnen til at sulene er så dumme er fordi de må ha en hodeskalle som kan tåle en smell. Sulene er også kjent for sine stup. De kan stupe fra 60 meter,rett ned i vannet, så de må være tette i pappen.

Det er så mange spennende dyr og steder på Galapagos øyene som vi skal fortelle dere om når vi kommer hjem.
Jeg anbefaler alle til å dra til Galapagos, for det er et sted som jeg kommer til å huske for resten av livet.

Dert finnes en del Spennede planter på Galapagos også, men det er mer mammas bord