Første skoledag og skoleuke

Mandag 21. august begynte Asker-elevene på skolen igjen, og det et var selvsagt ikke noe unntak ombord på Tintomara. Vi har startet på en brutal uke med kun matte. Dette da Skipper'n er alene ombord med ungene og synes det er enklere med matte en språkfag.

For Aksel har det vært ganske tøft. Han har har i løpet av noen få dager vært gjennom hele den lille gangetabellen. Det virker som om prinsippet begynner å sitte så nå er det mye repetering og øving som gjelder.

Anders har fått gjort unna hele første kapittel om algebra, regnet alle oppgaver og alle eksempler. Matte er, etter min mening, først og fremst forståelse, men også mengdetrening! Det ser ut til at han trives med å kjenne at det begynner å sitte.

Edele har har jo på en måte et hvileår mellom ungdomsskolen og videregående. Men ingen skal få bedrive dank ombord på Tintomara, så hun jobber med skolearbeid når de andre gjør det. Hun har repetert matten hun hadde i fjord i tillegg til å bistå Aksel med det han øver på.