Hvor er vi?

Hei alle sammen. Vi har endelig fått på plass tracking. Det er en tjeneste som gir oss mulighet til å legge ut vår posisjon. Det sitter en liten sender i båten som sender vår posisjon via Iridium-satellittnettverket til et firma som heter YB Tracking Ltd.

Hvis dere går inn i menyen finner dere "Tracking" nederst.

På denne siden ser dere et kart og tre ting. Først og fremst der Tintomara var ved siste oppdatering av posisjon, som vises med det siste røde punktet. Posisjonen oppdateres hver 6 time, men kan justeres etter behov, av oss på båten eller av World Cruising.

Dernest ser dere den røde streken, som viser hvor vi har seilt. Men denne streken er dum og regnes bare opp mellom de ulike posisjonene som er sendt fra båten. Det betyr at den kan gå over land og øyer, selv om vi selvsagt ikke har seilt der.

Det siste dere kan legge merke til er en sort strek. Den viser vår planlagte reise, i grove trekk. Det blir mange flere stopp på veien enn det som står der, men dere får i det minste en ide om hvor vi har tenkt oss.

Valg av løsning

Vi bruker YB Tracking (tidligere Yellow Brick tracking) da det er den samme leverandøren World Cruising har avtale med for å holde oversikt over alle deltagende båter i ARC, World ARC og de andre lengre seilasene.

Det finnes gode alternativer som SPOT og DeLorme/Garmin (som vi har med som backup), men det var jo like greit å ta det systemet vi måtte ha med fra arrangsjørene. I tillegg kan vi jo nevne at YB har et bra API, som gjør det lett å integrere med bloggene til de forskjellige båtene. Våger å påstå at deres API er bedre enn hva vi har sett hos SPOT og DeLorme/Garmin.