Navnet og ny logo

Skuta vår går under navnet Tintomara. Det er mange som lurer på hvor navnet kommer fra og hva det betyr.

Båtnavnet Tintomara har blitt benyttet i min familie i mange år. Etter hva jeg vet var den første båten som lød navnet Tintomara en av min morfar sine Folkbåter, deretter ble det med videre til nye båter. Etter at morfar gikk bort brukte min onkel navnet en tid, men etter at han fikk ny båt, med annet navn, spurte vi om det var greit at vi tok over "familienavnet", noe han ikke hadde noe i mot.

Det er selvsagt slik at båtnavn ikke er noe som eies, men det er litt stas at man har et navn som ikke brukes av for mange andre.

Det var min mormor som kom opp med navnet. Det er en sammenblanding av spansk og kvasilatin. Tinto betyr rød, og det er brukt i bla "vino tinto", som betyr rød vin. Deretter koblet mormor på det latinske ordet for hav, mare, men med en litt mer feminin vri, mara. Så da hadde vi navnet Tintomara.

Egentlig feil at mange av de tidligere båtene i familien var blå. Vår er rød!

Før hadde båten en grei logo, men tilfeldigvis kom Skippern over et kult folkefinansiert prosjekt der målet var å få laget en ny dynamisk font/skrifttype som heter Futuracha Pro.

futuracha

Lurer du på hva folkefinansiering/crowdfunding er for noe kan du lese mer om det her. Skipperen er hyppig inne på Kickstarter og Indiegogo, der han har vært med på ulike prosjekter.

Det er et gresk designkontor med det norskklingende navnet Høly som står bak fonten. For å kunne ferdigutvikle den dynamiske delen av fonten ba de om bidrag fra potensielle brukere som syntes den så bra ut. Vi, og mange med oss, bidro via Indiegogo og Høly kom heldigvis i mål.

Høly har hjulpet oss med å lage en ny logo til Tintomara, basert på Futuracha Pro. Det ble noen runder frem og tilbake mellom Høly og oss, før vi var fornøyde.

Resultatet ble, som sikkert en del av dere har lagt merke til, en logo der navnet er delt over to linjer. Vi var litt usikre på den løsningen i starten, men vi synes den så best ut og den skiller seg mest ut.

Tintomara-logo