Alternativ rute

Som de aller fleste har vi sett for oss å seile ned langs Spania og Portugal, men etter en givende samtale med Arne Røseth fikk vi ideen om å komme oss sørover via øyhopping. I korte drag ser hans forslag til reiserute slik ut:

  • Norge
  • Nord om Scotland (ev. via Caledoniakanalen)
  • Ned til Irlands nordvestkyst
  • Azorene
  • Madeira
  • Kanariøyen

Fordelene for oss ved et slikt rutevalg er at det erfaringsmessig går raskere å seile fra øy til øy, enn å seile langs kysten. Dette gjelder kun hvis man stopper i mange havner. Et alternativ er selvsagt å seile forbi de aller fleste havner.

En viktigere grunn til å velge en slik løsning er å besøke Azorene. Da vår plan er å stoppe turen i Australia kommer vi eller ikke til å besøke Azorene. Og med en bitteliten "øy-samler" i magen, er det alltid artig å få med seg Azorene nå.

Vi hadde jo Helgoland, Nederland mm. på ønskelisten også, men det er lettere å besøke disse stedene senere, mens Azorene normalt sett ikke er et sted man seiler til, med mindre man har "veiene forbi".