Septikkproblemer og løsning på disse

Et problem som plaget oss hele den første sesongen var septiktanker som gikk tett. Dette til tross for at vi kun brukte toalettpapir ment for septiktanker. Vi testet selvsagt også å kaste papiret direkte i søpla for se om det hjalp, men uansett hva vi gjorde var det ikke mulig å tømme tankene hvis de ble fulle. Det rare var at det gikk helt greit å tømme tankene hvis de kun var halvfulle.

Jeg ble selvsagt lei av å sitte med armen i andres dritt

Til tross for mange gode råd, innspill og timer med grubling fant vi ikke svar på gråten. Etter hvert ble jeg selvsagt lei av å sitte med armen i andres dritt, på leting etter det som måtte blokkere for tømmingen, uten noen gang å finne noe som helst.
Dritt fra gamle tankrør!

Mange hadde sagt at det måtte være vakuum som ødela for oss. Etter at vi for n'te gang hadde slått fast at alle rør til og fra tanken ikke var blokkert, macuratorpumpen fungerte som den skulle, alle skroggjennomføringer sto åpne og luftingen ikke var blokkert mente vi at det ikke kunne være tilfelle. Vi hadde også forsøkt å la manhullet stå åpent ved tømming, men da heller ikke det hjalp avskrev vi vakuum som årsak til tankproblemene.

Desperate på jakt etter svaret forsøkte vi å sette trykk på tanken ved å koble en høytrykkpumpe til lufteslangen. Det førte til at tanken "poppet" på grunn av trykket og plutselig klarte macuratorpumpa å tømme tanken. Det var ikke nødvendig å beholde trykket på tanken. Vi trengte kun trykket for å starte tømmingen. Og dette var kun nødvendig hvis vi ikke tømte tankene før de var fulle.

Tror mange ville ha problem med å tro vår “utrolige vakuumhistorie"

Ingen har kunnet forklare oss hvordan dette problemet kunne oppstå, men verftet trodde oss og betalte for at vi fikk sveiset nye tanker her i Norge, etter mine tegninger. Ros til dem for den servicen. Tror mange ville ha problem med å tro vår “utrolige vakuumhistorie".
J... trangt, men det blir jo det når man vil utnytte plassen maksimalt.
De originale tankene var montert lavt og måtte tømmes med pumpe. De nye tankene var like store som de gamle, men ble flyttet opp over vannlinjen, slik at de kan tømmes med helt enkel gravitasjon. Flere råder oss til å koble macuratorpumpe på tømmeslangen uansett. Jeg ønsket en enkel løsning og valgt bort pumpene. Mange jeg har snakket med sier at de ikke har pumpe og det fungerer bra. Hvis det ikke renner ut med en gang er det bare å seile rundt den skroggjennomføringen som brukes til tømming åpen. Så vil bevegelsene i båten hjelpe til. Vi har aldri behøvd å gjøre det da tømmingen har gått som en drøm, hver gang.

Tanken ble bygget inn da det ikke er så veldig koselig å ha en septiktank på nattbordet

Begge tankene fikk tømming over dekk, noe de gamle ikke hadde. Den aktre tanken fikk plass i et lite rom bak dassen, men der var det trangt som f…. Tanken i forpiggen ble flyttet opp i et hjørne som ikke hadde noen funksjon. Tanken ble bygget inn da det ikke er så veldig koselig å ha en septiktank på nattbordet.