Glade gutter på tre skrog

September 2014 var vi så heldige å få leid TriMe2, en av Quorning Boats Dragonfly 28 utleie-trimaraner. Vi hadde båten en uke og seilte rundt øya Fyn.
Fire glade gutter på tur

Etter en hyggelig omvisning på verftet startet vi turen med et lite kurs i hvordan manøvrere båten i havn, bruk av påhengsmotoren, felle sideskrogene inn og ut, sette og berge seil, seile med genaker, hvordan bysse og resten av innredningen fungerte og sist men ikke minst noen manøvre for å plukke opp folk som eventuelt faller over bord.

Flagget-HD (720p) from Markus Gamenius on Vimeo.

Skærbæk - Aaresund - Sønderborg

Turen gikk fra verftet i Skærbæk (rett sør for Fredericia), sørover i Lillebælt, til Aaresund. Derfra seilte vi til Sønderborg og en hyggelig aften på byen.

Sønderborg - Ærø

Etter Sønderborg hadde vi en ganske lang dag som endte i Marstal på Ærø, som ligger rett sør for Fyn. På denne seilasen hadde vi alt fra motorgange i lite vind til hastigheter på 12 knop. Dagen var flott!

Kvelden på Ærø ble det sosiale høydepunktet på turen

Kvelden på Ærø ble det sosiale høydepunktet på turen. Vi rakk å hive oss inn på Restaurant Fru Berg, eid og drevet av den svært myndige Desiree Berg. Når vi kom og spurte om vi rakk servering ble gutta nesten kjeppjaget fra lokalene, med beskjed om at hun nå i hvertfall hadde åpent NÅ, mao. ikke om en stund. Da vi kort tid etter returnerte i litt penere kledsel (ikke barbeinte i seildresser) og med stor matlyst, ble damen vennligheten selv. Mor og datter var fabelaktige, lagde god mat, ga flott service og møtte oss med masse humor. Vi kan vel slå fast at vi nordmenn fikk bedre service og større smil enn tyskerne som satt der når vi kom. Stedet anbefales på det varmeste.

Dragonfly 28, guttetur sept. 2014, film 1 from Markus Gamenius on Vimeo.

Ærø - Rudkøbing - Nyborg

Etter Ærø gikk turen over store områder med svært grunt vann og vi slapp av en av gutta i Rudkøbing på øya Langeland. Han måtte hjem til sinn quinde og førstefødte. Vi tre vikinger som var igjen fortsatte seilasen til Nyborg. Det var en flott seiltur i ganske dårlig vær.

Nyborg har en bra gjestehavn og mange hyggelig gater. I en liten lokal delikatessebutikk oppdaget vi en av de beste ostene vi har smakt; Vesterhavsost. Den er fabelaktig god!

Nyborg - Juelsminde

Videre seilte vi turens lengste strekk, Nyborg til Juelsminde. Ut fra Nyborg fikk vi krysse mot 10-12 sekundmeter og skikkelig sjø. Påhengeren hjalp ikke mye, da den blir løftet ut av vannet når båten stupte ned i en bølgedal. Vi ga opp motorseilingen og krysset i stede.

Det så ut som om Omega'en hadde glemt å trekke opp ankeret

Vi seilte mot en Omega 36 ut fra havnen og opp mot det stedet vi kunne gå under Storebælt boren. Vi seilte sikkert 3 ganger raskere enn dem, men de holdt langt bedre høyde. Vi kom frem til brua omtrent samtidig, men etter brua kunne vi falle av litt og det så ut som om Omega'en hadde glemt å trekke opp ankeret. Vi dundret avgårde i 10-12 knop og de holdt 6. Vinden løyet litt, men ikke mer enn at vi hadde fin seilvind hele veien inn, dessverre med plattlens på slutten. Vi forsøkt oss på å gippe oss nedover, for å få litt bedre fart på sløren, men om vi vant noe på det vet vi ikke.

Juelsminde - Skærbæk

Etter Juelsminde seilte vi tilbake til Skærbæk og verftet. Turen inn i Lillebælt var hysterisk festlig. Vi hadde kraftig vind og pga. strøm og sjø ble det skikkelig bølger når vi kom inn mot de smalere delene. Vi fikk erfare hvordan det var å seile fortere enn bølgene og vi fikk båten opp i 16 knop.

Gliser bare jeg tenker på det!

Må si at det var en av de beste seildagene jeg har hatt noen gang, der jeg satt med verkende armer av å seile så aktivt slalåm gjennom sjøen. Gliser bare jeg tenker på det!

Sist men ikke minst....

Til sist fikk vi noen timer med sjefen sjøl, Jens Quorning og den nye Dragonfly 32. Dette er en båt som er langt mer "skute" enn 28-foteren. Det er rett og slett en flott og romslig turbåt for en familie. Ville kanskje ikke seilt jorda rundt i den, men til vanlig seilas i hjemlige farvann virker den helt super. Grunnen til at jeg ikke anser den som en fullverdig langturbåt er størrelsen. Den er solid nok, men litt liten.

Dragonfly 28, guttetur sept. 2014, film 2 from Markus Gamenius on Vimeo.

Å seile sammen med Jens var svært lærerikt. Vi jaktet vind og vinkler og kom opp i nesten 20 knop! Også dette var fantastisk artig. Vi seilte 17-19 knop det meste av tiden og det var fantastisk stabilt, tørt og trygt. Det ble ga mersmak!

Vi kan absolutt anbefale en tur!

Vi kan absolutt anbefale en tur med en av båtene til Quorning-værfet. Grei pris, flott service og artige båter. Mange gode turalternativer rundt Fyn er jo også en fordel. Vil man leie er det bare å hive seg rundt. De blir raskt fullbooket. Vi bestilte rundt juletider i fjor og da var det kun i starten og slutten av sesongen det fantes ledige perioder.