Store eventyr - dette skoleåret

Savn og nyhetsbrev

Vi har det bra her på båten. Ett år er lang tid, og Aksel, Edele og Anders savner vennene sine og har veldig lyst til å fortelle og snakke med dem alle sammen. Nyhetsbrevene våre er en måte å fortelle om vår hverdag og holde kontakten med familie og venner på.

Aksel med storebror sine solbriller

Det store målet, Australia!

Likevel, barna er glade for at vi har startet på den store seilturen vår, planlagt og diskutert i lang tid. Aksel og vi alle gleder seg til å seile videre til nye eventyr. Australia ligger der framme som hans store mål som vi når om et års tid. Der besøker vi våre gode venner som flyttet fra Asker i januar 2017 før vi drar hjem til Norge med fly i starten av august 2018. Når vi nærmer oss Australia kan det hende vi også ser hai! Men vi har jo allerede sett delfiner, spor av hval og portugisiske krigsskip, og tidligere også seler og månefisk.

Edele  på bytur

Langs vestsiden av Europa og Afrika, og så over Atlanterhavet

Etter at vi etterhvert forlater Spanias vestkyst skal vi først innom flere øyer på vestsiden av Europa og Afrika. Aller først skal vi innom Madeira og så Grand Canari som vi blir på i 3 ukers tid. 5. november er det oppstart av cruisingregattaen ARC+ som går fra Grand Canari via Cap Verde og så 15. november over Atlanterhavet til Karibia (ca 1. desember).

Overseilingen på åpent hav vil kanskje ta oss 14 dager, uten at vi verken går i land eller møter andre seilere, bortsett fra over radioen! Det blir spennende for barna å oppleve. På tidligere seilturer har de vært ombord i båten uten å gå i land bare i 4 døgn.

Heldigvis er det varmt og behagelig, som en god norsk sommer både i lufta og i vannet. Både vind og bølger er med oss, så alt går rolig for seg. Blir det vindstille kan vi bade fra båten, med flere hundre eller kanskje tusenvis av meter med vann under oss. Det gjelder å ikke tenke på hva slags andre dyr og fisker som kan finne på å svømme under oss! Mest sannsynlig er det delfiner som kommer til å oppsøke oss mest. I tillegg kan flyvefisk som flykter fra større fisk finne på å lande på dekket på båten vår. Er vi heldige kan vi kanskje redde dem ut i sjøen igjen.

Lang juleferie i Karibia

Vi skal ha en lang og god juleferie i Karibia med besøk først av mormor og morfar og så forhåpentligvis tante, onkel, fettere og kusiner fra Nesøya. Dette gleder vi oss alle veldig til.

Anders lykkelig på bytur

Markus og jeg gleder oss til å se igjen steder vi besøkte på vår langtur i 2001 og dele disse opplevelsene med barna og besøkende familie. Samtidig gruer vi oss til å se Irmas herjinger på steder vi sist hadde det så bra, eller hadde på vår ønskeliste å se. Det kommer nok til å være lærerikt og utfordrende, også for barna å se dette på nært hold. LENKE TIL ORKAN & TIL VÅRT PERSPEKTIV

Et nytt år - over Stillehavet

Over nyttår seiler vi mot Panamakanalen, så Galapagosøyene, besøker øyer i Stillehavet og så endelig til Australia og hjem. Dette får dere høre mye om, senere.