Watermaker, konklusjon

Etter en sesong og en vinter med watermaker fra Dessalator kan vi kun konkludere med at dette er merket vi kommer til å installere i neste båt også. Hvorfor Dessalator og ikke Spectra, Schenker, Katadyn eller en av de mange andre som er å finne på markedet? Det er flere grunner til det:

  • Vi har ikke hatt noen problem med denne watermakeren i det hele tatt
  • Den produserer mye og godt vann
  • Vi har fått veldig god hjelp av Dessalator Scandinavia AS både under montering, drift og når vi skulle gjøre watermakerene klar for vinteren. Vi hadde ikke like god erfaring med forrige leverandør
  • Den er enklere en enn del andre merker, da den ikke har noen energy recovery løsning. Det gjør at den bruker noe mer strøm, men den er mer driftsikker pga. færre rørlige deler
  • Den er modulær, slik at den er enklere å montere da man kan ha filteret ett sted, pumpen ett annet osv.

Når vi har konkludert med Dessalator er det ut i fra våre erfaringer. Det er sikkert mange andre seilere som er veldig fornøyd med sitt valg av merke, men en ting er sikkert og det er at ngen watermaker fungerer bra hvis den er feilmontert, så vær nøye!

Om man skal legge penger i en Duo, som både lager vann på 12V og 230V er jeg ikke sikker på. Har man bra batterier og lading ville jeg kanskje gått for en ren 12V-modell.

Men jeg ville ikke gått for noe mindre enn 100 liter/time. Har man en tank på 300 liter eller mer tar det lang tid å fylle den, og med en watermaker som gir 60 liter/timen bruker 5 timer på oppgaven, mens den som lager 100 liter/time bruker kun 3 timer på det samme. Når mange ofte kjører motor eller aggregat samtidig med watermakeren vil forskjellen på 3 og 5 timer bli veldig tydelig.

Uansett merke, type og størrelse så er vårt råd klart! Skaff dere en watermaker!