Om bloggen

Opprinnelig var tanken med denne bloggen å skrive om båt, langturseiling, turer og utstyr. Det er fortsatt viktig men etterhvert vil nok bloggen bli mer og mer en samling av reisebrev der ikke bare Skipper’n skriver. Vi ønsker at ungene også skal legge ut stoff, men da avreise først er sommeren 2017 vil nok innholdet frem til avreise bære preg av at det er en båtgal far som skriver.

Platform

I starten brukte vi WordPress, som fungerte veldig bra. Men da Skipper’n har en fortid innen IT og ikke minst innen oppsett av større hjemmesider/portaler er det stor nysgjerrig på nye løsninger. I lengre tid har en ny og mye enklere blogg-plattform som heter Ghost fått mye oppmerksomhet. Så det måtte jo prøves.

Vi gikk fra WordPress til Ghost for en god stund siden, og nå har vi endelig fått en del av det gamle innholdet ut på nettet igjen.

Så langt er Skipper’n veldig fornøyd!

Greia med Ghost er at man ikke bruker noen WYSIWYG-editor, men skriver i Markdown. Det er et enkelt "språk" der man legger inn noen enkle tegn i teksten som gjør at man får f.eks. bold, kursiv, eller andre effekter uten å måtte peke og klikke. Det samme gjelder for lenker, bilder osv. Dette er en fordel når man skal editere sidene over en treg linje. Det går også fort å skrive. Skal man skrive på Wikipedia benyttes en lignende Markdown.

Videre har teamet bak Ghost forpliktet seg til å holde løsningen slank, kun med nødvendige funksjoner

Slik skal man unngå at Ghost vokser til å bli et digert "monster" alla WordPress. De ønsker ikke at løsningen skal kunne gjøre "alt", men forbli best til å skrive blogg.

Ghost er bygd opp slik at man kan legge inn andre funksjoner fra andre leverandører. Vi er er i ferd med å sette opp Disqus for å vise og administrere kommentarer.

Themes

Ghost er fra starten beregnet for å bruke themes. Et theme er et ferdig oppsett for design som lett kan legges til en blogg. Theme'ene kan være likt originaloppsettet eller svært forskjellig fra det man startet med. Her er det et utvalg av hva man kan velge av "utseende" for sin blogg. En del av theme’ene har ekstrafunksjoner bygget inn.

Vi bygger opp fra bunnen av for å ha full kontroll

Etter en god del testing har vi landet på å bruke Ghost(pro) for hosting, som drives av Ghost-teamet. Videre bruker vi en lett modifisert utgave av Caspar, themet som Ghost leveres default med. Men vi kommer til å gjøre en del tilpasninger.

Gode venner med datakunnskap er gode å ha

Flere gamle arbeidskolleger fra tiden i Linuxlabs bistår med tilpasning og oppsett.