Edeles Ladies' Lunch

På Galapagos tok noen kvinnelige seilere initiativ til en lunsj bare for de kvinnelige seilerne. Den dagen var jeg igjen på båten mens de andre dro for å dykke. Jeg skulle nemlig være stand in for mamma på Ladies’ Lunch på Santa Cruz, en av de tre øyene vi besøkte. En av de andre damene hentet meg på båten med en vanntaxi, og det var jeg glad for siden det er vanskelig å bestille vanntaxi på spansk. På Galapagos fikk vi ikke lov til å bruke joller/dingier, men kalte opp vanntaxi over VHF-radioen.

Ikke akkurat min ide å dra på langtur!

Cirka tjue kvinner og jeg spiste på en restaurant. Der diskuterte vi mange problemstillinger som hvordan det hadde vært å seile til Galapagos, hva slags forventninger hver og en hadde til jordomseilingen og hvem som tok initiativet. Overraskende nok var det ikke bare mennene som hadde satt igang prosjektet om langturseiling. Jeg fortalte at det ikke akkurat var min ide å dra på langtur! Men jeg har møtt mange hyggelige og interessante kvinner og menn i flåten, og fått sett fine steder jeg ellers ikke ville ha opplevd.

Her sitter alle vi på ladies´ coffee pent på rekke og rad

Mamma var med å arrangerte en Ladies' Coffee på et hotell på øya der alle båtene møttes på i Marques, Nuku Hiva. Det var sirka 35 som møtte og diskuterte opplevelser, nattevakter og fordeling av oppgaver ombord. Etter et eller annet godt i glasset koste vi oss med et bad i infinitybassenget på hotellet. Livet blir ikke mye bedre!

Noen av kvinnene syns det er viktig at dette bare er for kvinner, for å kunne snakke om seiling på en annen måte enn vi gjør når vi møtes alle sammen og for å diskuterer andre temaer som kvinnene syns er viktige. Det er ikke til å komme bort fra at seiling og alt rundt vedlikehold og reparasjon av båter ofte er dominert av mennene mens kvinnene ombord som oftest står for alt som har med matlaging, proviantering og vask av båt og klær å gjøre. Hos oss er det annerledes, siden mamma og pappa deler på klesvasken underveis, mamma baker brødet vi trenger og handler inn selv om det er pappa som lager middagene.

Noen andre kvinnelige og mannlige seilere synes det er dumt at kvinnene isolerer seg og at de heller burde være mer aktive på de etablerte sosiale arenaene. Jeg synes det er bra med både ladies' lunch, happy hour, rendez-vous og radionettet!